Regler

Nedan följer reglerna som gäller på deltagarträffar och även på förberedelsedagar, under pågående lajv och efter det avslutade lajvet innan hemfärd.

Åldersgräns

För att delta på lajvet skall man fylla 16 i år, alltså vara född 1998 eller tidigare.

Alkohol & Droger

Det kommer att råda totalt alkoholförbud under arrangemanget. Ingen alkoholhaltig dryck ska förekomma varken på deltagarträffar eller på området.

Detta förbud gäller även droger, enligt lag.

Försäkring

Om du är med i en Sverokansluten förening så är du försäkrad på lajvet via Sverok. Är du inte med i en sådan förening men vill vara försäkrad går det att fylla i på anmälningsformuläret. Du går då med i föreningen Xaos, vilket kostar 50 kr.

Djur på lajvet

Djur som hönor, vaktlar, får & getter får tas med om det har meddelats arrangörerna i god tid innan så att vi hinner ordna med logistiska omständigheter såsom inhängnader.

Sällskapsdjur som hundar, katter, råttor & illrar samt större djur som hästar, kor och liknande får stanna hemma den här gången.

Vapen

Det kommer inte att förekomma någon form av vapen på lajvet. Varken boffervapen, replikor, bluntade vapen eller blankvapen. Arbetsredskap som knivar och yxor är tillåtna i arbetssyfte.